Hvordan få langt hår - tips & triks

I Norge har vi et ganske utfordrende klima for håret, med mye vind, nedbør, kulde, osv. I tillegg til været påvirkes håret vårt av omgivelsene, og alt fra inneklimaet på skolen til hva vi spiser til kveldsmat påvirker hår og hud. I Norge er vi også veldig glade i å bruke varmeverktøy, hairextensions og hårspray, men ikke så flink med varmebeskyttelse.

For at håret ditt skal vokse seg langt er du nødt til å ta hensyn til alle disse tingene.


En ting jeg er helt sikker på er at det ikke finnes noen vidunderkur eller en "kjapp løsning" på hvordan man kan få lenger hår. Hadde det eksistert ville vi jo hatt langt og nydelig hår alle sammen ;)Først og fremst: Lengden på håret påvirkes av både indre og ytre faktorer. Håret har en vekstfase og en celledelingshastighet som er mer eller mindre bestemt. Å påvirke vekstfasen (hvor lenge et hårstrå vokser før det blir dyttet ut av et nytt) er det ikke så lett å gjøre noe med.

Celledelingen kan du påvirke i litt større grad, for eksempel kan shampoer som FAST få celledelingen til og øke, og dermed gjøre at håret vokser seg lenger før det faller ut, enn det ville gjort naturlig. I tillegg kan du sjekke hvor mye B-vitamin du har i kroppen, fordi det påvirker hud, hår og negler. Du kan også tilføre kroppen ekstra B-vitamin via kosttilskudd (ølgjær, tabletter, el), og det skal ikke være mulig og ta for mye av det, fordi det er vannløselig (altså du tisser det ut igjen etter det har vært gjennom kroppen).

De ytre faktorene kan DU gjøre noe med. Du må bruke produkter som er spesielt egnet for de utfordringene håret ditt gir deg. Hvis du har tørt og porøst hår nytter det ikke å bruke en shampo som gir glans, fordi du trenger proteiner og fuktighet. I tillegg bør du klippe av det håret som er slitt, så fort som mulig, fordi slitt hår kryper oppover. Da kan ende opp med å måtte klippe av mye mer enn du hadde tenkt.

I tillegg er dette en grei regel: Har to problemer med håret/hodebunnen så velg en kur/balsam for problem nummer én, og shampo for problem nummer to. Har du et hodebunnsproblem bør du alltid prioritere produkter for å fjerne det problemet, før du gjør noe med håret fordi hår påvirkes av hodebunnen - ikke omvendt.

Under har jeg linket til litt forskjellige produkter som jeg synes er gode. Beskrivelse av produktene ligger på nettsiden :)1. Fuktighetsgivende shampo fra Wella. 2. Fargebevarende shampo fra Wella  3. Renseshampo fra Redken


1. Serum fra Kerastasé2. Vomlumlotion fra Biosilk. 3. Varmebeskyttende lotion fra Kerastasé. 4. Gjenoppbyggende nattkur fra Kerastasé 5. Proteinkur fra Morrocan Oil.

Jeg har ikke testet FAST eller andre produkter fra NISIM (produsentene bak FAST), men jeg har hørt fra frisørkollegaer at de har hatt kunder, venner og bekjente som har hatt veldig god erfaring med produktene.


1. Gelé for å øke hårveksten. 2. FAST balsam.

Her er også en huskeliste, for å ta vare på håret ditt best mulig. Og husk - dette er ikke tull! Det hjelper.

❤ Ikke skamgre håret når det er vått. Når håret ditt er vått er det på sitt svakeste, så hvis du grer og sliter i håret er sjansen veldig stor for at du river ut hårstrå og knekker det av. Har du ekstremt flokete hår du kommer ut av dusjen kan du bruke en balsamspray. Ta også i varmebeskyttende og føn håret nesten tørt før du begynner å gre.

Bruk gode og riktige produkter. Det finnes produkter for absolutt alle hår- og hodebunnsproblemer, men du må finne det som passer for deg. Jeg anbefaler ikke produkter fra butikken, fordi det rett og slett er vann og silikon. Det gjør nok håret ditt glatt (fordi silikonen legger seg utenpå hårstrået), men det gjør absolutt ingenting for hårkvaliteten eller hodebunnsproblemer.

❤ Farg håret hos frisøren! Jeg skjønner at det er dyrt for mange, og at dere kanskje tenker at det ikke er verdt det - men det skal det være. Vi kan tilpasse styrken på fargen (så det ikke sliter så mye), korrigere den, blande den til helt riktig nyanse, osv. osv. Vi tar faktisk en fireårig utdannelse for å bli flinke på det her - ikke ta det for gitt at dere kan gjøre en like bra jobb hjemme.

❤ Sov med flette. For lange hår kan det være veldig lurt å sove med håret i en løs flette, fordi det unngår friksjon. Du bør helst sove med en strikk uten metallbinding, fordi det sliter mindre på håret. Å sove med kur eller hårolje er heller ikke så dumt.

❤ Bruk alltid varmebeskyttelse. Hvis du retter, føner og krøller håret uten varmebeskyttelse kunne du like gjerne lagt det i steikepanna. Når du klemmer håret ditt med rettetang på 200 grader sier det seg selv at du må ha noe i mellom for å beskytte det. Varmebeskyttende er gull verdt!

Lykke til :)Innlegget inneholder affiliatelinker

23 kommentarer

Marielle

26.03.2012 kl.17:36

Helt sant Linda! Selvfølgelig har jeg også forskjellige roller fra jobb og fritid osv, men jeg har kanskje formulert meg dårlig. Jeg er elendig til å formulere meg merker jeg nå :p

Mener at mennesker forandrer personligheten også, meninger og "synser" fra hvilken person de er med også. Jesus, dette var vanskelig å forklare..... :p

Forresten, gode tips ;)

Holmeslet.

26.03.2012 kl.20:22

Egentlig burde man ikke sove med fletter... Fletter får håret til å bli revet uy uten av det er kommet til det stadiet. Så går man med mye fletter kan man få vedig tynt hår.

Men det var veldig mange fine tips! Skal huske på de.

Linda - Frisørlærling

26.03.2012 kl.22:03

Holmeslet.: Hvis du sover med en veldig stram flette/hestehale kan du rive ut hår, men alt i alt er sjansen mindre for å rive ut hår når du har håret samlet enn når det er løst :)

Lene

11.04.2012 kl.16:52

Kjempe fine tips :)

Kommentere tilbake ? <3

xk4ri

11.04.2012 kl.16:53

brae tips:)

Mia Merethe J.

11.04.2012 kl.16:54

Det beste er og passe på så det ikke blir slitt og stusse tuppene ofte =)

Julie

11.04.2012 kl.16:55

SKJØNNER JO IKKE EN JÆVLA DRITT AV HVA DU SKRIVER!! BYTT SKRIFT! MISTER LESERE

Ajla i Oklahoma

11.04.2012 kl.17:06

takk for tipsene :) skulle ønske jeg hadde langt litt bølgete hår, og ikke kort og dønn stritt ! :)

forsboe

11.04.2012 kl.17:32

Jeg tror jeg må skaffe meg dette, vil ha lengre hår, har spart i mange år, men det blir liksom ikke lengre, kanskje det er bare jeg om ikke ser det fordi det er så langt fra før, så jeg merker ikke forskjellen, jaja ikke vet jeg..

Fin blogg :D

skriveblogg95

11.04.2012 kl.17:34

Bra tips det her, og herlig at du skriver litt mer enn bare de standard tipsene! Selv har jeg ganske kort hår, men tipsene er jo også gode for å få et sunt hår! ;)

fashionVSdesign

11.04.2012 kl.18:15

Gode tips, de skal jeg prøve! :-)

Linda - Frisørlærling

11.04.2012 kl.20:45

fashionVSdesign:

Tusen takk for det :) Lykke til!

Linda - Frisørlærling

11.04.2012 kl.20:46

skriveblogg95: Det er jo ikke alltid at standardtipsene funker, så jeg synes det er viktig og informere om at det er en del ting med håret som vi ikke har helt kontroll over :) Kjempefint at du synes det var nyttig!

Linda - Frisørlærling

11.04.2012 kl.20:47

forsboe: Det kan jo være at du ikke ser det selv, men hvis håret ditt er veldig langt kan det hende at det har nådd "maksgrensen" for hva det vil vokse. Da kan Fast-produktene være et godt alternativ :)

Linda - Frisørlærling

11.04.2012 kl.20:48

Ajla i Oklahoma: Samme her ;) Og det sitter nok noen med bølger der ute som skulle ønske de hadde stritt. Det er jo svært få av oss som er fornøyd med det naturlige håret sitt. Du kan jo vurdere å ta en permanent når håret ditt blir lenger? Det finnes flere måter og ta permanent på, så du må ikke ha afro/høyt hår hvis du ikke vil det ;)

Linda - Frisørlærling

11.04.2012 kl.20:49

Julie: Hm.. Det visste jeg ikke.. Nå har jeg byttet skrift, så forhåpentligvis kan du også lese det nå :)

Linda - Frisørlærling

11.04.2012 kl.20:51

Mia Merethe J.: Helt riktig! :) Men: Hvis du prøver å spare håret og klipper det veldig ofte vil det gå VELDIG lang tid. Noen ganger - spesielt i en sparefase - kan det være greit å vente noen uker i mellom.

Linda - Frisørlærling

11.04.2012 kl.20:51

xk4ri: Så bra at du synes det :)

Linda - Frisørlærling

11.04.2012 kl.20:51

Lene: Takk for det :)

Maria

27.04.2012 kl.16:58

takktakktakk! og takk

Maren

09.06.2012 kl.22:40

kjempe brae tips! skal følge de! :-D

Maiken

12.10.2012 kl.21:54

Jeg liker tipsene dine, du forklarer så godt og enkelt så det blir interessant å lese det. Igjen, flinke flinke Linda :-D Tar med meg alle tipsene dine!

Linda - Frisørlærling

24.10.2012 kl.21:45

Maiken:

Åh, så koselig! <3 Tusen takk, fine!

Skriv en ny kommentar

hits